Sydsvenskans referat om matchen....

Efter fem raka matcher utan seger blev det äntligen en ny trepoängare för Höllviken.  2-0 (0-0) hemma mot småländska Älmeboda/Linneryd gör att avståndet ned till kvalplatsen nu är betryggande åtta poäng. Stor matchhjälte i Höllviken var tvåmålsskytten Nebosja Boban.

- Det var länge sen jag gjorde två mål. Jag har spelat mittfältare innan. Idag spelade jag på topp och det var skönt att det gav utdelning. Men hela laget gör en underbar insats idag, nu slipper vi se nedåt i tabellen, sa Nebosja som belönade sig själv med en korv efter matchen.

Höllviken dominerade stort redan från start, men effektiviteten var dålig och målen lät vänta på sig. Inte förrän drygt tio minuter in i andra halvlek lyckades man spräcka nollan. En frispark från högerkanten damp ned framför Älmebodas mål och orsakade viss kalabalik i bortaförsvaret.Bollen hamnade till sist hos en kylig Nebosja Boban som inte gjorde något misstag.

- Jag fintade högerskott och drog in den med vänstran, berättade målskytten.

I den 76:e minuten blev gästernas målvakt Fredrik Nilsson utvisad efter en vårdslös tackling på Höllvikens Mattias Alm. Straffen var solklar och Nebosja Boban förvaltade den på bästa sätt. Målvakten gick vänster, bollen till höger. 2-0 och matchen var avgjord.

Hemmalagets tränare Miroslav Gimtell var nöjd med segern, men fortsatt bekymrad över målskyttet.

- Vinsten var skön, men vårt problem kvarstår. Vi bränner kopiöst med chanser. Istället för 6-0 eller 7-0, blev det 2-0 och så länge vi inte gör mål känner ju de att de är med i matchen.

- Vi har gjort tre mål på våra sex senaste matcher och det är för dåligt.

Med åtta poäng ned till Kirseberg på kvalplats ser dock ?Mirre?  fram emot resten av säsongen.

- Nu siktar vi uppåt. Vår målsättning att komma topp fyra kvarstår. Det är 18 poäng kvar att spela om så det ska inte vara omöjligt.