Sydsvenskans referat om matchen....

Efter fem raka matcher utan seger blev det äntligen en ny trepoängare för Höllviken.  2-0 (0-0) hemma mot småländska Älmeboda/Linneryd gör att avståndet ned till kvalplatsen nu är betryggande åtta poäng. Stor matchhjälte i Höllviken var tvåmålsskytten Nebosja Boban.

- Det var länge sen jag gjorde två mål. Jag har spelat mittfältare innan. Idag spelade jag på topp och det var skönt att det gav utdelning. Men hela laget gör en underbar insats idag, nu slipper vi se nedåt i tabellen, sa Nebosja som belönade sig själv med en korv efter matchen.

Höllviken dominerade stort redan från start, men effektiviteten var dålig och målen lät vänta på sig. Inte förrän drygt tio minuter in i andra halvlek lyckades man spräcka nollan. En frispark från högerkanten damp ned framför Älmebodas mål och orsakade viss kalabalik i bortaförsvaret.Bollen hamnade till sist hos en kylig Nebosja Boban som inte gjorde något misstag.

- Jag fintade högerskott och drog in den med vänstran, berättade målskytten.

I den 76:e minuten blev gästernas målvakt Fredrik Nilsson utvisad efter en vårdslös tackling på Höllvikens Mattias Alm. Straffen var solklar och Nebosja Boban förvaltade den på bästa sätt. Målvakten gick vänster, bollen till höger. 2-0 och matchen var avgjord.

Hemmalagets tränare Miroslav Gimtell var nöjd med segern, men fortsatt bekymrad över målskyttet.

- Vinsten var skön, men vårt problem kvarstår. Vi bränner kopiöst med chanser. Istället för 6-0 eller 7-0, blev det 2-0 och så länge vi inte gör mål känner ju de att de är med i matchen.

- Vi har gjort tre mål på våra sex senaste matcher och det är för dåligt.

Med åtta poäng ned till Kirseberg på kvalplats ser dock ?Mirre?  fram emot resten av säsongen.

- Nu siktar vi uppåt. Vår målsättning att komma topp fyra kvarstår. Det är 18 poäng kvar att spela om så det ska inte vara omöjligt.

WWW.HGIF.SE


Om ni går in på www.hgif.se nu så kommer ni till den nya hemsidan!!
SUPPORTERNAS BETRAKTELSER & TANKAR ÖVER MATCHEN!

HGIF - ÄLMEBODA/LINNERYD 2-0

Säkra 3 pinnar mot ett betydligt sämre motstånd, som i slutet av matchen fick sätta en utespelare i kassen efter hjärnsläpp av målvakten (utvisning för farligt spel). Hoppas att Alm är frisk & kry till nästa match! Vi tyckte oss se en tendens till lite bättre tanke & spel än i de tidigare matcherna under höstsäsongen. Må vara att motståndet inte var det bästa men de sk. måstematcherna kan oftast vara de tuffaste. Kanske har alla förstått vikten av att "dra på sig blåstället" och "köra ända in i kaklet". Förutsätter att samma inställning kommer att infinna sig när Karlskrona kommer och hälsar på i häxkitteln, Höllvikens IP. 3 poäng till hade suttit som handen i handsken.

Matchens...

...publiksiffra
- 96 betalande! Ni förtjänar MYCKET bättre grabbar (kan tänkas att många laddade för kvällens kräftskiva, men det är ingen ursäkt att utebli.)
...högtalaranläggning - Knaster, Knaster, "målsk...Höllv...Neb...Bob.." Knaster, knaster!! Var tältet i vägen?
...miss - Supporterklubben vill inte ge negativ kritik, men Vigs avslutning i slutet av matchen höll mycket hög fotbollsklass.... i USA!
...kommentar - Mackan: "Skönt att man inte hade så mycket att göra idag, sparade man krafter till kräftskivan." =)

Höllvikens 3 bästa spelare:

1 plånbok:
Dan - Alltid på rätt plats & med hög löpvilja, FÖREDÖME!
2 plånböcker: Vig - Bra defensivt jobb & en trygghet för backarna. Stark kämpainsats. (glöm kritiken för missen)
3 plånböcker: Asim - Favorit på krogen! EN STOR STARK!

Ps! Kul att några i publiken uppfattat vårt tillrop om att klappa med lite vid hörnor & frisparkar, uppskattas säkert både på & utanför plan. ds!

/ Signerat: Supporterklubben!


Efterlängtad vinst!!

HGIF- Älmeboda 2-0.
Målskytt: Boban 2

En seger där 2-0 var i underkant, vi borde satt dit ett par till, eller hur Vig? En riktigt skönt seger iaf och 3 välbehövliga poäng inkasserade!

Eftersom jag inte kunde medverka på kräftagillet efteråt så skriv gärna lite skvallerkommentarer.....

image78

Matchprogam till helgens match...

På vår nya hemsida hittar ni helgens matchprogram!


Höllvikens nya hemsida...

Så här ser Höllvikens nya officiella hemsida ut. Den är dock ej färdig men kan säkert bli riktigt bra. Adressen till hemsidan är lite lång i dagsläget men ska förhoppningsvis så snabbt som möjligt ändras till www.hgif.se .

Ingen lätt nöt att knäcka...

För att utveckla en spelare krävs det att han spelar matcher. För att spela matcher krävs det att han är bättre än dem han konkurrerar med....hmm! Inte lätt att få ihop. Så rimligtvis bör den som presterar i senast spelade match ha nytt förtroende. Eller är det bara vinster som räknas,
oavsett hur man spelar ?  Tyck till på  
hgif.webblogg.se


Sergio Deluca klar för HGIF


image75

HGIF har gjort klar med den 25-årige mittfältaren (från Kanada) som redan är spelklar till morgondagens viktiga match mot Hässleholm.

Se även vår
nya påbörjade hemsida

HGIF förstärker truppen..

image74

Nu har HGIF gjort klart med förre Kirsebergspelaren Miklos Kriz (mittfältare/anfallare). Vi hälsar honom hjärtligt välkommen och lycka till!