Golftävling

image64LOGO

HGIF Open i Golf

Ta chansen att slå A-lagsspelarna! Lördagen den 14/7 träffas vi på Vellinge GK för att avnjuta en runda golf!

Spelare,
sponsorer, styrelsemedlemar, ledare & supportrar!

Anmälan sker senast den 6/7 till Dan Andersson,073-5990100, dan.andersson@rorvikshus.se

eller Dan Mårtensson 070-5112528, dan.martensson@gmail.com


Halvtid...

Domaren blåste för fulltid på Rosengårds IP i onsdags kväll och säsongens halvtidsvila var ett faktum för allas vårt GIF. En säsong som återspeglas i Tivolis största åkattraktion. Likt en Berg-0ch-Dalbana varvades segrar innehållande diciplin, kämpaglöd och stundtals bländade spel, med riktiga plattmatcher då ingenting fungerade. Men med 16 välförtjänta poäng tycker jag att vi får ett TP(Tillräckliga Prestationer för er som blev bedömda med 1-5 i skolan...) som omdöme inför omstarten i höst. Givetvis ska vi inte vara nöjda med detta utan det är ju ett GP(Goda Prestationer) vi strävar efter och i slutändan vill vi, och då tror jag jag talar även för resten av truppen, gå ut med ett MVG som slutbetyg för säsongen 2007.  

Nog med det seriösa nu och dags att plocka fram lite roligheter att gotta sig åt så här under sommaruppehållet. För visst har det hänt en hel del saker värda att nämna här på division 2's vassaste blogg...

Vi kan väl börja med att Coach de senaste veckorna gjort allt i sin makt för att tygla det hetska, men ibland användbara humöret. Det kom till och med en present med posten, från anonym adressat, innehållande något som tydligen skulle ersätta en snart påtvingad Anger management-klass. "Geisha-kulor!!!" ropade någon när Coach, likt ett barn på julafton, slet upp paketet i omklädningsrummet. Gissningen var inte illa pinkad men det visade sig vara två stresskulor som skulle få Coach att ta tre djupa andetag istället för att ta ut aggressionerna på nån stackars vattenflaska som råkat komma ivägen. Presenten såg till en början ut att bli den största floppen sen Gary Sundgren kom med i landslaget, då en av kulorna borrade ett tre och en halv meter djupt hål i gräset pga en sned inspark av Mackan. Men som han så blödigt berättade för oss på lagdiscot i torsdags så jobbar han med det...
På tal om lagdisco. På torsdagen var det dags att dra på sig finskorna och kamma frillan för det vankades grillning med respektive på IP. Dock blev det en liten besvikelse då många fegade ur när det gällde att visa upp sin bättre hälft. Brännis, Boban, Vlado, Schterik... Nä, just det, inte Schterik. Han ligger ju fortfarande ute som lammfilé på köttmarknaden... Men ni andra! Var höll era fruar/flickvänner/livskamrater/övervakare hus??! Illa, Illa.
The Man, Mustash-Junior, Nr 9 och framförallt Lars-Erik! Oss kan man lite på i alla väder och jag tror och hoppas att era fruar/flickvänner/livskamrater/övervakare hade lika trevligt som min, i mitt fall flickvän.
Alms flickvän var också på plats även om jag så här med facit i hand tror att hon helst sluppit undan. Detta återkommer vi till lite senare i Spalten...
Stort tack till Herr och Fru Scheriffen af Nottingham som stod för en graciös grill-måltid med allt vad det innebär. Spett de Gunnel, Kyckling á la Mustash och givetvis nåt till Tuve också. Gert The Man ska också ha ett stort tack för att ha försett oss med diverse rusdrycker, eller... oss? När väl Bröderna Bus( a.k.a Adam och Brännlund) varit framme och tagit sin del kunde vi andra vara glada om vi lyckades flirta till oss en Päron-Mer av Einarsson. Men på det stora hela en mycket trevlig kväll. Tack!

Givetvis har det även hänt saker på fotbollsplanen värda att sätta på print. Bland annat ligger vår egen Lill-Tuvan, som han artigt med bestämt bad oss kalla honom på lagdiscot, trea i skytteligan för div 2 södra götaland. Mackan ligger tvåa på listan över flest insparkar över sidlinjen och Jimman ligger fortfarande på en ohotad förstaplacering när det ska avgöras vem som är den mest tunnlade spelaren på träning. Kämpa på alla tre och som vår gode vän Ricky Bobby skulle sagt: "If you ain't first, you're last!"


Ett nytt inslag jag tänkte inviga så här i pausvilan är "Korta Fötter". Lite nyheter, sanningar och osanningar i kort format för att hålla uppdateringen av laget på en maximal nivå:

Dan The Man tog sitt, enligt somliga, förnuft till fånga och lät "Hannis" gå lös på den beryktade Dill-frillan. Näste man för rakning: Mustasch-Junior.

Allt är klart med dispensen för Schteriks bror.

Patrick Burda är tillbaka i spel vilket man kan se på-lacken.

Kurre tar snart sitt körkort och kan ansluta sig till Juge-Maffians körpool utan att behöva vara passiv medlem.

Eskil kommer inte ta ut någon semester i sommar.


Till sist då, veckans lista:

Veckans Zlatan:
Tilldelas den person som på ett mer eller MINDRE spektakulärt sätt tagit sig förbi en motståndare.

Vinnare: Nr 9 för att på Tuves bekostnad tagit sig in på en andraplats i Guld-Bollen. Så går det när man är "sjuk" efter en student, Tuve.


Veckans Täppning:
Tilldelas den person som fysiskt eller verbalt "täpper" någon annan.

Vinnare: Kapten Rödskägg för "Vilken position har jag då?". Täppningarnas Hall Of Fame-nominerad.

Utmanare: Coach för ignorerandet av Brännis och Mustasch-Junior vid de individuella hyllningarna av truppen.

Veckans Tockaben:
Tilldelas den person som på ett behärskat sätt helt enkelt använder sig av ett tockaben.

Vinnare: Mikael Wettergren för "Vi tänkte att A-laget kunde sätta upp och riva tältet till kräftskivan i år. Och just det... det kommer kosta er 240 spänn...". Snedspark?

Veckans Citat:
Tilldelas den person som, värt att dokumentera, utmärkt sig med sin verbala förmåga.

Vinnare: Kjelle för "Klubben i mitt hjärta är Höllvikens GIF"

/Nr 9

Social verksamhet....

Är detta något som skulle kunna vara intressant?
Brøndby IF
VS.
Chelsea
Bröndby Stadion tisdagen den 31 juli kl. 20.10

Bra jobbat grabbar....

Höllviken - IFK Hässleholm 2-1

Trots vädret och den svårspelade planen gör vi en riktigt bra insats. Återigen var det vårt kollektiv som var nyckeln till segern. Målskytt var som vanligt Tuve! Kul även för Boban att få trycka dit en balja!                  

Nu har vi bara en match kvar innan uppehållet och det är mot Mabi på onsdag. Tre poäng där så är vi med och slåss där uppe i tabellen!!


BOKA IN REDAN NU...

Glöm ej att boka in nästa torsdag (21/6)! Då är det grill och lite andra trevligheter på IP som gäller.


OBS! För att vi ska få pengar via Unibet-länken (vår sponsor) som vi har på denna sidan, så räcker det inte att ni bara registrerar er utan ni måste även sätta in en slant på spelkontot för att det ska ge oss något. Hittills har "bara" en hjälpsam själ gjort det (Syrsan du ska ha cred).Kolla in denna täppningen =) snacka om kortvarig glädje..

Äntligen lite lugn efter stormen...

Så skönt. Så bra. Så förlösande. Ett minst sagt perfekt försvarsspel, ett aggressivt och hungrigt anfallsspel, ett par abnormt flinka fötter och inte minst en laginsats, som jag vet får Coach's multi-shades att flimra, var receptet som gav oss tre "fräsha" efter ett par omgångar av oroligheter. Så här med facit i hand kan jag känna att vi hela tiden hållit humöret uppe och haft en härlig stämning på täningar trots de senaste nederlagen, vilket jag tror kan leda till att det nu lossnar ordentligt. För som vi alla vet: "HÖLLVIKEN E DOM BÄSTA, HEJA HEJA HEJA HEJA!"

Vad kan man då säga om veckan som gått? Har det bjudits på några godbitar att skriva om, eller har det bara handlat om att nöta försvarsspel med lite luddiga, men ack så effektiva "hitte-po-övningar"?
Självklart har den gångna veckan haft precis lika många, om inte fler, härliga inslag av snygga tunnlar (Junior på Brännis, Junior på Coach mm), virriga kvadraten-jagare (Schterik spann runt som en irriterad hund när vi bestämde oss för att ta tekniken i kvadrat till nya höjder...) och inte minst en hel del riktigt klyftiga ordval från våra lite yngre förmågor.

En röd tråd som funnits hela veckan är snacket om att vissa spelare tänker efterapa Brännis inovativa frisyr-ryck och "kapa frillan". Bland annat har vi vår egen Kapten Mårtensson som verkar vilja bli av med det alldeles nyligen tilldelade smeknamnet "Hermann Dill". Men vår multi-lookalike till kapten kan redan första dagen som nyfrisserad räkna med att det finns både ett och annat nytt namn på lager. Det har bland annat ryktats om "Sidleds-Danne", efter tvillingbrodern Daniel Andersson, men som sagt det är bara lösa rykten.
Även Mustasch-Junior funderar på att lägga sig under gräsklipparen, dock av helt andra orsaker.
Hörde på stan härom dagen att två tjejer i dryga 20-årsåldern sa något om att Alm också ville "göra en Brännis" men inte vågade pga flickvännen, varpå den ena antydde att hon hade honom lindad runt lillfingret. Vid närmare eftertanke tyckte jag faktiskt att tjejen ifråga var väldigt lik Johanna (Alms flickvän) men jag kan ju ha sett fel...

Veckans Guld-Bollen bjöd som vanligt på hård kamp och en enväldig domare gjorde att humören kunde tyglas på ett väldigt bra sätt. Eller... Va... Nä... Nä, just det. Det var en domare som inte spelade och knappt fick döma, och en annan domare som var den verkliga domaren. Just det, så var det. Helt fel av mig det första där...

Så till veckans heta lista. Denna veckan drog verkligen alla sitt strå till stacken för att det skulle kunna bli lite konkurrens om platserna. Men här kommer vinnarna!


Veckans Zlatan:
Tilldelas den person som på ett mer eller MINDRE spektakulärt sätt tagit sig förbi en motståndare.

Vinnare: Mattias Alm för den offensiva explotion i andra halvlek där han drog två Sölvesborgspelare och sedan avslutade själv. Tyvärr blev det inget mål den gången men skottet var värt ett bättre öde.

Utmanare: Otto P för när han trängde sig i kön på skottövningen i torsdags...


Veckans Täppning:
Tilldelas den person som fysiskt eller verbalt "täpper" någon annan.

Vinnare: Grabbarna längst bak i bussen för "Men vem är tjejen på bilden" när Vlado skulle visa oss sin fru.

Inte ens nära: Mackan för "Ingen säger till mig att va tyst...". Kom igen Mackan, du vet att vi älskar dig!

Veckans Tockaben:
Tilldelas den person som på ett behärskat sätt helt enkelt använder sig av ett tockaben.

Vinnare: Mackan för sina insparkar från vänster. Är nog beredd att hålla med Sölvesborg-åskådaren på vissa punkter.


Veckans Citat:
Tilldelas den person som, värt att dokumentera, utmärkt sig med sin verbala förmåga.

Vinnare: Schterik "Hete Erik" Engqvist för "Det är väl ok att du inte jagar men du behöver ju inte luras..." när Vlado gjorde så att Erik fick jaga i kvadraten.

Utmanare: Kurre för "Har du fått en lårkaka i ryggen, Adam?".

/Nr 9

Så kom äntligen den efterlängtade vinsten...

På en underbar gräsmatta i ett stekande solsken vann vi den viktiga bortamatchen mot Sölvesborg med 2-1, efter två mål av formstarke  Viktor Tufvesson.

Mer kommentarer och en summering kommer i veckans spalt senare idag eller i morgon....
image52image53image54image55image56image57image63image58image62image60

Den omdiskuterade rosa tejpen.....

...det är Beckham och jag...

...

...veckans Spalt är inställd. Är för deprimerad för att skriva...

/ Nr 9